Thursday, June 16, 2011

Afiq dan batang bercahaya


video

Assalamualaikum wahai makhluk Allah :) , korang kalu bosan bosan kan selalu buat ape? mesti korang cari hal tak pun nk buat keje gile tul tak? haha . Btw , ni nk citer sikit je , video kat atas ni lah editing  video 1st kitorang untuk After Effect time bosan =.=" . Light saber? hah jgn terkejut . tu nmpak sangat menipukan. tak pe². korang tengok then nilai k :) , lagi pun kitorang baru je 'warm up' dengan perkakas ni sume.

p/s: lepas engko orang tengok video dan rasa nak terajang engko orang boleh tinggalkan nama kat ruang comment, gua cari engko

Sunday, June 5, 2011

Periuk, tomyam dan sudep

Woi! aku terasa agak lama tak tulis apa apa kat blog ni. Hah, sedar tak sedar gua sudah pun semesta lima. Yes, memang masa bergerak meninggalkan masa yang lepas tersangat la cepat. tak lama lagi nk berkerje. lepas keje, berkeluarga pula. 

Tapi tu lah kehidupan yang Allah dah tentukan :) kite merancang. tapi Allah yang laksanakan ,betul? :)

Alright, ni aku nk citer sikit je tak nk bebanyak, seperti yang korang nmpk kat gmbar bawah ni. Tu lah TOMYAM!. pertama kali pula buat kat umah sewa ni(dengan bahan-bahan tak cukupnya lah.) aku modify rasa die. (janji ade rasa tomyam sikit pun boleh). intinya aku guna kentang je. PELIK? memang rare dan pesen graduasi cemerlang.



Last sekali, rasanya korang nk tahu? ni aku buat servey kat kekawan aku time dorang makan :-

Aku : ishak ,camner rase tomyam aku? caya tak?
Ishak : aa...hurm. boleh makan la.
Aku : =.=" tak pe tak pe. makan je.

p/s: gua syak ada orang sorok kuali la, ke tak nak bagi gua masak lagi. kahkah