Sunday, November 20, 2011

Yuran yang tak kene mengena

gua dah geram dengan pengurusan KUIS ni tahap true level yang gua rasa engko orang boleh bayangkan. ade ke patut pihak KUIS tabur je bayaran yg tak de kene mengene dengan gua time practical ni. engko orang yang perasan entri gua ni? 

Korang (KUIS) jangan sampai satu hari nanti ade orang sumpah serane tempat tu. Masa tu gua boleh usha dari jauh je. 
bukan aku sorang je tak puas hati :O

p/s: gua dah pun rindu tempat tu. gua sedar gua hanya terangkan mata bukan hati

Practical?

Assalamualaikum :) sihat ? aku sihat je. haha =.=" . ok camni aku dah seminggu start practical ni, macam² dah aku kene buat dalam mase seminggu keje -.- (design title untuk animationnyer company, then buat komik, susun² data untuk buat animation...) byk tu =.=" aduh, takpe² dah kate practical sure la macam kene buat. So kene berusaha untuk jadi hebat :D baru senang mase depan :)

tgh buat mork up untuk komik :)

Sunday, October 23, 2011

I`m back?

rasanya buat masa ni memang nk come back untuk update blog ni kot, 2 minggu lagi nk habis cuti. Oh lama dah rasenya tak cuti camni lama hahaha. Before ni aku cuti seminggu je paling lame. So ni 1st time dalam 5 semester aku dapat cuti camni hahahha. ok tak syok pun gile =.=". Anyway just nk cakap  I`m Back hahahhah

Thursday, June 16, 2011

Afiq dan batang bercahaya


video

Assalamualaikum wahai makhluk Allah :) , korang kalu bosan bosan kan selalu buat ape? mesti korang cari hal tak pun nk buat keje gile tul tak? haha . Btw , ni nk citer sikit je , video kat atas ni lah editing  video 1st kitorang untuk After Effect time bosan =.=" . Light saber? hah jgn terkejut . tu nmpak sangat menipukan. tak pe². korang tengok then nilai k :) , lagi pun kitorang baru je 'warm up' dengan perkakas ni sume.

p/s: lepas engko orang tengok video dan rasa nak terajang engko orang boleh tinggalkan nama kat ruang comment, gua cari engko

Sunday, June 5, 2011

Periuk, tomyam dan sudep

Woi! aku terasa agak lama tak tulis apa apa kat blog ni. Hah, sedar tak sedar gua sudah pun semesta lima. Yes, memang masa bergerak meninggalkan masa yang lepas tersangat la cepat. tak lama lagi nk berkerje. lepas keje, berkeluarga pula. 

Tapi tu lah kehidupan yang Allah dah tentukan :) kite merancang. tapi Allah yang laksanakan ,betul? :)

Alright, ni aku nk citer sikit je tak nk bebanyak, seperti yang korang nmpk kat gmbar bawah ni. Tu lah TOMYAM!. pertama kali pula buat kat umah sewa ni(dengan bahan-bahan tak cukupnya lah.) aku modify rasa die. (janji ade rasa tomyam sikit pun boleh). intinya aku guna kentang je. PELIK? memang rare dan pesen graduasi cemerlang.



Last sekali, rasanya korang nk tahu? ni aku buat servey kat kekawan aku time dorang makan :-

Aku : ishak ,camner rase tomyam aku? caya tak?
Ishak : aa...hurm. boleh makan la.
Aku : =.=" tak pe tak pe. makan je.

p/s: gua syak ada orang sorok kuali la, ke tak nak bagi gua masak lagi. kahkah

Monday, May 30, 2011

Cerita dari hati seorang makwe

Setelah sekian lama hafizuddin tak tulis blog. Biar saya (Nabilah comel) yg tuliskan blog dia. hahaha.

Hafiz ni prangai dia mcm nk kne sepak dgn saya. Sbb asik nk buat lawak bodoh je. (yeke)
Dia tak sedar diri dah 20 tahun(waktu ni gua muda lagi). Still anggap berbelasan umur. So panggil dia PAKCIK ok?
Suka buli saya. If jumpa je, dia akan belasah saya. SAKIT TAHU TAK? grrrr!
Saya suka mnta itu ini. hehehe tapi dia tak beli sgt pun ape saya mnta. Dia akan beli bnda yg saya mmg tak mnta. Pelik la awak ni -.-'
Bila saya buat muka serius, dia mesti nk buat lawak. So tak jadi la nk maki hamun dia.
Bila dia marah saya pula, saya akan buat muka sampai dia tak jadi nk marah. PEACEEE! :)
Tapi if saya nk mrh, saya cuba tahan gelak (mmg time tuh saya nk mrh gila)

Dia ni pandai masak. tak mcm saya. Saya reti masak air and nasi je -.-'
grrr! teruk betul saya ni.
Hafiz mmg kuat bebel, tapi saya layan je la. Ksian pula tak lyn kan. kang ckp sorg sorg pula. hehehe :p

Dia comel tapi sejak akhir akhir ni asik perasan, saya malas nk puji dia. Entah ikut prngai sape la kann. aishh! Saya tak penah puji diri sendiri kan awak? :p

Sekarang ni dia dah sem 5 :D
Next sem dia praktikal.horeyyyy! saya pula lmbt lagi nk hbs belajar . grrrrrr

Bila saya kuar dgn dia, msti dia BEBEL je. Ape saya pakai, msti dia tak puas hati. AISHHH! GERAM DGN DIAAAA! Saya pakai ini, salah. pakai tuh pun salah. Entah ape yg betul. Sume la tak betul! Tak penah puji pun. Tapi dia pakai selekeh boleh pula! Lagi satu, nk kuar je, msti cari cermin. Semata mata nk betulkan rambut. Agak lama nk betulkan. saya pakai tudung ni takdenye nk cari cermin nk betul kan. PELIK LA AWAK NI.

Oh dia ada bg teddy bear kat saya. So nama teddy tuh Hafiz juga. Roomate saya suka buli teedy. Asik nk sorok kan je. tak pun peluk -.-'
Bila saya tgh marah teruk dgn dia, saya akan lemaskan teddy tuh sampai mati. HAHAHA tak pun campak dia jauh jauh. atau atau tak tidur dgn teddy. Biar teddy tidur sorg sorg. haha.
Hafiz pun nk juga teddy sbb nk balas dendam ape saya buat kat teddy dia :p

Rasanye malas nk tulis panjang panjang. Kang lagi merepek saya tulis. k tata

Hafiz, i love you :)

Tuesday, March 22, 2011

Tutti Frutti



First time makan ice cream itu dekat outlet tutti frutti seksyen 13, terasa duit terbang kupu-kupu nak kene kejar dengan orang. Time amik ice-cream tu, tak rasa plak tak de duit ... bila nk bayo je pergh!! Rm20 semangakuk dan la medium saiz. Time tu lah baru terasa duit keluar macam jirus air kat tanah, ice cream tu tersangat la ok...

Sekian